Страници

неделя, 4 октомври 2015 г.

Бяла пица...що е то?




   Преди доста време видях рецептата за тази пица в Интернет.Много ми хареса идеята да няма доматена основа.
   Тестото е най-обикновено,може да се замеси,да се използва готово от магазина,а ако имате хлебопекарна, в нея се получава превъзходно тесто.

   Какво ви е необходимо за една не много голяма пица.
тесто - 400гр.
кромид лук - две по-големи глави
моцарела - 125 грама
пушено сирене - 150 грама
синьо сирене - 80 грама


Използвала съм най-различни сирена,но в повечето случаи ставаше прекалено солена.С тази комбинация вкуса става по мек и балансиран.Сладкият вкус на лука,безсолната моцарела и солените пушено и синьо сирене.
Но всичко е въпрос на вкус все пак,затова импровизирайте,аз давам само идеята.

Включваме фурната на 200 градуса и докато се загрява нарязваме лука на едро и го бланшираме за десетина минути в солена вряща вода.Идеята е не толкова да омекне лука,колкото да се премахне неговия стипчив и лют вкус и миризма.Отцеждаме го добре.Ако трябва дори попийте с готварска хартия.

Разточваме тестото или най добре просто го раздърпайте с набрашнени ръце.Слагаме го в тавичката върху готварска хартия.
Върху тестото нареждаме лука и сирената.Печем около 15 минути.Ако тестото е тънко става и за по-бързо.





И вариант само с моцарела и пушено сирене,защото забравих да купя от третото :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар