Страници

четвъртък, 19 ноември 2015 г.

Аламинутни пълнени гъби в две версии


   Много обичам пълнени гъби.С каквото и да ги напълните винаги стават вкусни.А как само вървят с биричка или студено винце...
   Хубавото на пълнените гъби когато се пекат във вода или вино,че винаги пускат аромат и освен пълнени гъби,с още малко усилия получавате и различни сосове към тях.С което от предястие,получавате ястие.

   За първата рецепта са ви необходими:
  • гъби
  • пушено сирене
  • кашкавал
  • бяло вино
  • сол
Количествата са по желание според хората и апетита.
Махаме пънчетата на гъбките и ги измиваме точно преди да ги приготвяме.
Нарязваме пушеното сирене и пълним всяка гъбка.
Нарязваме и кашкавала и поставяме отгоре.
Нареждаме в съд за печене и заливаме с вино и щипка сол.
Печем докато се разтопи кашкавала.
Сосчето в тавичката не се изхвърля,а се топи с хляб или го сгъстявате с брашно и се получава невероятен сос за пържолки.Към него може да прибавите нарязани и задушени в масло пънчетата,които не използвахме.
Гъбките могат да се изпекат и във фурна или на парти-грил.Времето е не повече от 10-15 минути.


За втората рецепта:

  • гъби
  • моцарела
  • кашкавал
  • вода и капки олио



Измиваме гъбите,нареждаме ги в тавичка и поръсваме със сол.
Във всяка гъбка слагаме моцарела и парче кашкавал отгоре.Наливаме вода около тях и напръскваме с олио.
Печем около 20 минути.
Въпреки,че изглеждат сухи самите гъбки вътре са много сочни.
Соса също става много вкусен,особено ако към него се добави лъжица заквасена сметана.


Няма коментари:

Публикуване на коментар