Страници

петък, 20 ноември 2015 г.

Малка сладка баница



   Освен бърза и лесна, тази баница е и много вкусна,особено ако обичате сладки неща.Идеална е,ако ви трябва нещо за десерт или просто нещо сладко с кафето.Или пък се чудите как да оползотворите останали кори за баница,както се случва почти винаги.
   За тази баница са подходящи от по тънките кори.

Какво ви е необходимо:
  • кори за баница - 4-5 броя листа
  • яйца - 2 броя по големи
  • захар - 1 чаена чаша
  • олио - 1 кафена чашка
Разбиваме яйцата със захарта,добавя се 1 с.л. от олиото.
Разстиламе корите.С четка намазваме първата кора с олио.Не обилно и не навсякъде.Размахвате четката насам-натам и готово.
Надипляте кората на ветрило и нареждате в тавичка.
Повтаряте същото с останалите кори.
Сместта от яйца и захар се разлива и разпределя между нагънатите кори.
За по голяма баница,съответно увеличавате продуктите.Не е необходимо яйчената смес да е много и да залива обилно корите,трябва да обаче да е равномерно разпределена.
Печем на 180 градуса докато стегнат яйцата и стане златиста.
Хапвате я топличка.Гарантирам,че няма да остане за да изстине.






Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар