Страници

вторник, 8 декември 2015 г.

Пиле с аромат на Италия




   Италианската храна е една от най-вкусните на света.Пиците,пастата,антипастата са само малка част от италианските вкусотии,които всеки трябва да опита.Има традиционни рецепти,но има и много възможности за импровизация.Важното е да имате нужните продукти и подправки.Резултата винаги е впечатляващ,а ароматите в кухнята ви карат да възкликвате mamma mia.
    Така се случи,че имах едно бурканче сушени домати в зехтин и от известно време се чудех как да го приложа.Ето какво се получи:

  Какво ви е необходимо за три порции:

  • пилешки гърди/пилешко филе - 3 броя (моите общо са около 500 грама)
  • моцарела - 300грама
  • сушени домати от бурканче със зехтин (моите са от полусушените,но и със съвсем сушени ще стане приказно)
  • босилек
  • сол


  • С остър нож разрязваме филето на половина,но не до края.
  • Посоляваме добре филенцата и отвътре и отгоре.
  • Във всяко поставяме филийки моцарела и сушени доматки.Някои си имат подправки в бурканчето,както и скилидки чесън понякога.Сложете и чесънчетата,ако има.
  • Поръсете с босилек.
  • Нареждаме напълнените филета в съд за печене плътно едно до друго.Така няма нужда да се зашиват.
  • Поливаме ги с две-три супени лъжици от зехтина на сушените домати.
  • Нареждаме моцарела и отгоре.
  • Няма нужда да се налива течност,защото моцарелата си пуска и се получава разкошно ароматно сосче,което прави и пилешкото сочно.
  • Печем на 200 градуса около 30-35 минути или докато всичко се разтече и запече.Когато забодеде с нож,той трябва да влиза без натиск в месото.
  • Сервирайте пилешките филета топли.







Да ви е сладко!

Ако харесвате Италия и Ви е интересно: Южна Италия - слънце,лимони и тарантели 1ва част и 2ра част,както и едно малко известно,но прекрасно малко градче Бордигера

Няма коментари:

Публикуване на коментар