Страници

вторник, 12 януари 2016 г.

Перлена салата

 

  Влизам в супермаркета с обичайния си списък за покупки в главата и докато минавах покрай рафтовете с мариновани риби погледа ми падна върху едни бурканчета с малки рибки.Тези рибки присъстваха в детството ми във вид на салата с много лук и реших да взема едно бурканче за проба.
    В къщи реших да разнообразя добрата стара салата "Перла" като добявя още нещо.Резултата беше повече от добър.Може да се остави във вид на салата или да се направят хапки.


Какво е необходимо:
  • маринована копърка(обикновено в/у бурканчетата пише "Перла",а при нас я има и като "Сливенски перли") - 200 грама
  • червен лук - 1 глава
  • печени червени чушки - 3 броя
  • резене (някъде го наричат фенел) - 1 не много голяма глава
  • зехтин и оцет на вкус
Отцеждаме рибките от олиото в бурканчето.Ако ви харесва използвайте него,вместо зехтин
Нарязваме лука,резенето и чушките на ситно.Ако нямате резене,може и без него.На мен ми беше останало и го прибавих,с анасоновия му аромат стана доста добре,но ако не го харесвате само лук и чушки са достатъчни.
Смесваме всичко,овкусяваме със зехтин и оцет,разбъркваме и оставяме в хладилника.
Сервирах салатата върху хапки.Нарязваме една франзела,нареждаме от нарязаните лук,резене и чушка като ги притискаме и върху всяка хапка завиваме по една рибка.Получи се идеално,защото цялата прелест попада в устата ви на един път и не пропускате нито една съставка и аромат от салатата.




Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам Ви харесват,заповядайте и във фейсбук страничката на блога:
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/

Няма коментари:

Публикуване на коментар