Страници

четвъртък, 14 януари 2016 г.

Печенки с лютеница и сирене




   Сигурно ви се е случвало да ви остане лютеница в буркана.Нито да я сервираш за гарнитура,нито да я мажеш на филии.Всъщност за мазане може,но както се казва без една мога,но само с една не.Затова реших да я използвам по този начин.Преди време бях качила рецептата в един кулинарен сайт,но тогава я приготвих с песто от сушени домати.Което не е лошо,но мисля,че с лютеница е по-добре.Напомня ми за детството и онези огромни филии,които баба мажеше с масло,лютеница и натрошено сирене отгоре.

Какво ви е необходимо:


брашно - 4 ч.ч.
мая - 20гр
захар - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
яйца - 2бр.(две по малки или едно голямо)
кисело мляко - 2с.л.
олио - 1 к.ч.

  • сирене - 120 грама
  • лютеница (домашна едросмляна) - 3 супени лъжици
  • масло(по желание) - 3 супени лъжици

  • Замесих тестото и го разделих на четири.Разбира се,вие си преценете според съда за печене и мястото ви за разточване.Идеята е, да се направят рула,които да се нарежат на парчета.
  • Разточих всяка част на тънка кора.
  • Намазах с много тънък слой лютеница.
  • Натроших сирене отгоре.
  • Лютеницата и сиренето не трябва да са в големи количества,защото може да се разтекат при печене
  • Завих на руло и нарязах на парчета около 2см всяко.Оставих ги да втасват докато се загрее фурната
  • По желание върху всяко парче може да се сложи малка бучка масло
  • Наредих в тавичка и пекох при 200 градуса около 15 минути.
  • За да станат меки поръсих с вода между тях в тавата (не върху печенките) и завих с кърпа.
  • От това количество пекох няколко дози тъй като голямата ми тава беше заета с други дейности.
  • Хапват се топлички.



Да ви е сладко!

Пробвайте и тези вкусотийки,моите ПОЧТИ РОГЧЕТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар