Страници

вторник, 23 февруари 2016 г.

До ъгъла на картата в един почивен ден


  Предприехме тази разходка в един топъл пролетен ден и тъй като нямаше да ходим в обекти с работно време се получи идеално като за почивна събота.И понеже се движехме покрай морето,въпреки че не беше достатъчно топло и извън сезона,си правихме плажни спирки където е възможно.
  Първа спирка е една малка проверка дали са цъфнали лилиите на Аркутино.Не бяха съвсем,но колкото за една снимка се намериха.Тук освен прекрасните бели лилии може да се види всякаква друга растителност,както и много представители на птичия свят.Доколкото разбрах мостчето е претърпяло ремонт и вече е много по безопасно и достъпа до тази водна красота е обезопасен.Ще проверим това следващия път.


   Продължаваме на юг с малки морски отбивки,за да стигнем до крайната ни цел,а именно най-южното селище на българското черноморие,Резово.Въпреки,че е на морето и някак по естествено е да се мисли за селището като за рибарско,то в околностите са намерени страшно много доказателства че тук се развивала рударска и металургична дейност в миналото.Днес Резово е едно малко и тихо селце,където идват любителите на тишината и спокойствието или такива туристи като нас,идващи за малко колкото да видят как изглежда ъгъла на картата ни.




   На връщане нямаше как да не направим една разходка по плажа Силистар докато все още е само плаж.Цялата местност Силистар е защитена територия,част от природния парк "Странджа" и да се надяваме,че ще си остане такава.






   И тази еднодневна разходка край морето нямаше да е пълна без една спирка при река Велека и мястото където се влива в Черното море.Преди обед плуваш в морето,следобед се киснеш в реката.







   И една снимка взета от Интернет,която аз нямаше как да направя на устието на река Велека от високо.

   Надявам се,с тази кратка разходка с думи и снимки,да съм ви дала идея за един ден край морето.Защото почивката за мен не е само плаж и лежанка,разходки също трябват :)

Още идеи за родни разходки:





и други,които ще намерите в този общ линк: България


Няма коментари:

Публикуване на коментар