Страници

петък, 5 февруари 2016 г.

Любими,по-любими,най-любими гювечета


Тези гювечета не съм ги измислила аз,сигурно няма къща в която да няма техен вариант.
Те са нещо като "от нищо нещо",но от това нищо се получава голяма вкусотия.
Като цяло продуктите ми винаги са едни и същи,само модела и марките са различни.

Какво е необходимо за едно гювече:
  • доматено пюре - около 1 чаена чаша (аз използвам консервирани смлени домати  от едно бурканче от бебешки пюрета)
  • олио или зехтин - 2-3 супени лъжици
  • колбас ( шунка,леберкез...) 
  • сирене
  • кашкавал
  • масло
  • яйце - 1 брой
  • сол и захар на вкус

  • Като за начало изварявам доматеното пюре.Когато водата се изпари добавям олио или зехтин и овкусявам със сол и захар.Добавям и колбаса нарязан на кубчета.
  • На дъното на гювечето слагам бучка масло,заливам с доматения сос с колбаса.
  • Отгоре натрошавам сиренето.Количеството е по желание и според това колко е солено.
  • Добавям нарязан кашкавал,а понякога и топено сирене.
  • По средата чуквам едно яйце.
  • Пека десетина минути в загрята на 200 градуса фурна,колкото да стегне яйцето.
  • Сервирам топло,но не горещо.

Да ви е сладко!

Други мои рецепти ще намерите ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар