Страници

събота, 12 март 2016 г.

Пълнозърнест галет с моцарела и други работи


  На галета това му харесвам,че носи много плънка.После само я завиваш като с одеялце и готово.А тестото е най-обикновено и даже не е необходимо да бухва.Как да не го хареса човек това кулинарно произведение.
 Тези дни във фейсбук видях една подобна рецепта,но нямах време подробно да я разгледам.Запомних червения лук и моцарелата,защото ги имах налични,а не бях решила как да ги използвам.
   Ето какво се получи в края на краищата.

Какво е необходимо:

За тестото:
  • 2 чаени чаши пълнозърнесто/типово брашно (разбира се става и с бяло брашно)
  • 1 чаена чаша топла вода
  • 2 супени лъжици олио
  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 1 чаена лъжичка сол
За плънката:
  • моцарела - около 150 грама
  • червен лук - една глава
  • маслини 
  • чери доматчета (или домат нарязан на кубчета)
  • Замесваме твърдо тесто и го оставяме да си почине.
  • Нарязваме моцарелата,лука и махаме костилките на маслините.
  • Тестото разточваме на тънка кора и слагаме в тавата върху готварска хартия.
  • Нареждаме продуктите отгоре най-безразборно,подгъваме краищата и печем при 200 градуса до зачервяване.
  • Моцарелата и маслините трябва да са много добре отцедени от всякаква течност
  • Когато галета се изпече,напръскваме с вода около него по хартията и завиваме веднага с кърпа.Така коричката става приятно мека,без да е жилава.
  • Яде се топъл,но в никакъв случай горещ.




Заповядайте при мен и във Фейсбук:
За каквото и да е

Няма коментари:

Публикуване на коментар