Страници

сряда, 27 април 2016 г.

Готвено с агнешко


Пролет = агнешко във всякакви варианти.
Колкото и да го обичаме печено,никога не пренебрегваме и да го готвим на ястия.Това е любимо в къщи.
Ястието не изисква голямо количество месо.Както казва майка ми достатъчно е месото да си пусне аромата,затова най често когато взимам агнешко,отделям подходящи парчета за печене,а останалото готвя.
Този път взех агнешки котлети и тези които не ми харесаха използвах за това ястие.
Готвените ястия не стават винаги много красиви,но затова пък колко са вкусни само мммм...

Какво е необходимо:
  • агнешко месо - приблизително 700 грама
  • картофи - 500 грама
  • ориз - една кафяна чашка
  • червен пипер - една щипка
  • джоджен - една супена лъжица сух или няколко листенца пресен
  • магданоз - количество по желание
  • глава стар лук
  • сол
  • Измиваме и почистваме месото.Нарязваме го на парчета.
  • Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко мазнина.Прибавяме месото,задушаваме го една-две минути.
  • Прибавяме червения пипер,джоджена и магданоза,заливаме с три чаши вода или колкото е необходимо да се покрие месото и оставяме агнешкото да се готви.
  • След 30 минути прехвърляме в тавичка,добавяме нарязани картофи,ориза и посоляваме.
  • Доливаме още топла вода обикновено още толкова.Повечето пъти слагам даже повече.
  • Слагаме в загрята фурна и печем до готовност или докато месото и картофите са сготвени.
  • Този момент не е задължителен,може да се довърши и в тенджерата,но във фурна става по бързо.
  • Ястието трябва да е течно,не да остане на сварен ориз без никакъв сос.
  • Когато е готово,оставяме десетина минути да си почине (ястие с картофи никога не се яде веднага) и в това време правим салата и викаме гладните.
  • Уникална вкусотия с крехко агнешко и аромат на джоджен.
  • Опитайте!
Снимките не станаха от най-добрите.Тавата още димеше,а всички бяха много гладни и никой не уважи желанието ми да изчакаме поне да няма пара и да направя по-добри и красиви снимки :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар