Страници

понеделник, 2 май 2016 г.

Агнешко с лук и чесън

  Когато споделих рецептата Готвено с агнешко не бях съвсем точна,че то е най-любимото у нас.Всъщност делят си първото място с ето това ястие.
  Ако на пролет освен в салата и в постни манджи искате да пробвате пресни лук и чесън и по друг начин,предлагам ви да пробвате с агнешко.


Какво е необходимо:
  • агнешко - 1 кг нарязано на порции
  • пресен лук - две връзки
  • пресен чесън - две връзки
  • една глава стар лук
  • мазнина (олио или зехтин)
  • джоджен (пресен или сух)
  • магданоз - половин връзка (не трябва да преобладава неговия вкус)
  • червен пипер и сол за вид и вкус

  • Сварявам агнешкото предварително (35 минути нарязано на порции в тенджера под налягане)
  • Нарязвам всички продукти от лучено-чеснов произход.
  • В мазнина задушавам главата стар лук,която придава сладост на ястието заедно с твърдите бели части на пресните лук и чесън.
  • Добавям и малко вода за да омекнат,а не да се пържат.
  • Когато омекнат добавям зелената част на лука и чесъна,поръсвам с около една чаена лъжичка червен пипер и стрит сух джоджен (или нарязан пресен).Прибавям и нарязан магданоз и разбърквам да се смеси всичко.Заливам с бульона получен от варенето на месото.
  • Прибавям и месото и оставям да се готви до омекване на всичко,което е около десетина минути.
  • Ако ястието е много течно,сгъстявам с една супена лъжица брашно.
  • Сервира се горещо.Аз обичам да си слагам лъжица кисело мляко за свежест.

Да ви е пролетно!

Заповядайте при мен и във Фейсбук,на раздумка за рецепти и обиколки по света и у нас.
За каквото и да е

Няма коментари:

Публикуване на коментар