Страници

четвъртък, 19 май 2016 г.

Бутер тарти с тиквички

 Правя различни импровизации на тема тарти. В повечето пъти предпочитам основата да е с бутер тесто,защото дава допълнителен маслен вкус и най-вече тестото е готово и само трябва да се разточи до желаните размери.


Какво е необходимо:
  • бутер тесто - 400 грама
  • тиквички - 3 броя
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • кашкавал
  • копър
  • сол
  • черен пипер

Разбира се количествата на продуктите са приблизителни,тъй като тиквичките са с различна големина.
Може да промените (намалите или увеличите) количествата и да си направите плънка според това колко тарти искате.Понякога остава тесто от друга рецепта или се намират забравени тиквички,тръгнали да си заминават,но те са идеални за подобен род рецепти,защото тук не пречи ако са леко омекнали.
Давам ви основата на рецептата с продукти за един малък пакет бутер тесто.
  • Настъргваме тиквичките,отцеждаме добре водата от тях и за две три минути ги задушаваме в зехтин.
  • Поръсваме с нарязан копър,сол и черен пипер ако обичате.
  • Оставяме плънката да се охлади.
  • Нарязваме бутер тестото на квадрати и с ръце оформяме кръгли основи за тартите като подгъваме краищата.Аз обикновено правя малки да кажем 15см диаметър за да ми се събират няколко в тавата.
  • Нареждаме ги в тава върху готварска хартия и ги набождаме с вилица.
  • Разпределяме плънката върху тартите,отгоре настъргваме кашкавал и печем на силна фурна докато се зачервят.Обикновено 10-15 минути най-много.
  • Хапват се топли,но не и горещи.



Други рецепти с тиквички:

Пълнени тиквички

Тиквички с лук

Няма коментари:

Публикуване на коментар