Страници

четвъртък, 16 юни 2016 г.

Италианско лято на салата

     Има две салати,които през лятото за мен отразяват Италия,най-вече с аромата на босилек,който ми е най-италианския аромат.
Това са две от най-традиционните италиански салати,Панцанела и Капрезе.Родното място на едната е Тоскана,а на другата Южна Италия,така че с две салатки покриваме доста голяма територия от ботуша.

Салата Панцанела


сух хляб (за предпочитане шуплест като чабата)
домати
краставици
червен лук
зелена чушка
маслини
зехтин
сух босилек
сол
  • Хляба се нарязва и предварително леко се запича,може на грил или пък на тостер,а после се накъсва на хапки
  • Нарязват се зеленчуците.
  • Прави се дресинг от зехтин,сол и сух босилек с който се залива салатата точно преди сервиране за да не се размекне хляба.
  • В някои варианти вместо маслини има каперси,но аз не съм им голям фен затова я правя с маслини.


Салата Капрезе


домати
моцарела
пресен босилек
зехтин
  •  Доматите и моцарелата се нарязват на филийки.
  •  Нареждат се и се поръсват с нарязан босилек и зехтин.
  •  Посолява се.

РАЗКАЗИ С КАРТИНКИ ЗА ИТАЛИЯ

РАЗКАЗ В ДВЕ ЧАСТИ ЗА ЮЖНА ИТАЛИЯ

Няма коментари:

Публикуване на коментар