Страници

събота, 25 юни 2016 г.

Зеленчуци на яхния


   Ако сте любители на бавното готвене,със сто и един продукта и десетина подправки към тях,това не е вашето ястие.
   Ако обичате естествените вкусове на продуктите в готвен вид,хвърлете един поглед.


Какво е необходимо:

картофи
тичвичка
моркови
лук 
магданоз
мазнина,сол и червен пипер


  • Нарязвате лука на ситно и го задушавате в мазнина (олио или зехтин).Тъй като е постно ястие,може да сложите малко повече от нея.Прибавяте нарязаните зеленчуци,поръсвате със сол и червен пипер и разбърквате няколко пъти.
  • Доливате вода според желаните порции,слагате капака и след около половин час имате разкошна яхния.
  • Зеленчуците се нарязват според твърдостта им.Морковите на тънки кръгчета,картофите на средни парчета или филийки и тиквичките на по едри парчета,защото са най-меки.
  • Готовата яхния поръсвате с нарязан на ситно пресен магданоз.
  • Ако ви се е получила по течна,сгъстете с малко брашно.Но не забравяйте да покъкри малко с него,за да няма вкус на сурово брашно.Опитайте и за сол.
  • Останалото е хляб,салата и доволни и нахранени хора.


   Тази яхния има и вариант с мръвка,обикновено телешко месо,което сварявам предварително и вместо вода за яхнията използвам бульона на месото.Начина на приготвяне е същия,като заедно със зеленчуците прибавям и свареното месо,за да се смесят всички аромати с него.



Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар