Страници

четвъртък, 2 юни 2016 г.

Мариновано сиренце



  За мен перфектната лятна храна е такава: свежи салати от летни зеленчуци,топъл хляб или евентуално пърленки и мариновано сирене.Поливаме с любими питиета и сериала да върви.

   Когато мариновам сирене гледам то да не е много меко,а по сухо и по истинско,за да се реже по лесно и да не се разпадне в маринатата.Може да импровизирате с всякакви любими подправки,но аз ви предлагам тези,с които го приготвям.

Какво ви е необходимо:

сирене
чесън
бахар на зърна
черен пипер на зърна
дафинов лист
копър
кимион на зърна
зехтин

  • Нарязвате сиренето на кубчета.Използвала съм винаги краве сирене,но и с другите видове не виждам причина да не се получи.
  • В бурканче или дълбока купа редите кубчетата сирене заедно с подправките и нарязани на едро скилидки чесън.Ако искате по силен аромат може да начукате на едро (в никакъв случай на прах) бахара и черния пипер
  • Накрая заливате със зехтин.Може и да не покрива сиренето.Когато е в буркан от време на време обръщайте,а в купа разбърквайте внимателно.
  • Ако го приготвите вечер,на другия ден ще имате ароматно сиренце.
  • Зехтина използвам за салатите,с които хапваме сиренцето.
  • Съхранявам в хладилника,но е хубаво един и същ зехтин да не стои на студено дълго време,затова го използвайте и заредете ново количество сирене с пресен зехтин.










И още един вид, но с пресен босилек:











Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват,заповядайте да се запознаем и във Фейсбук:
За каквото и да е

Няма коментари:

Публикуване на коментар