Страници

четвъртък, 4 август 2016 г.

Лятна салата с кус-кус


През лятото много често си правя тази салата.Особено за вечеря.Лека,свежа но и в същото време засища.Със сангрия,студена лимонада с мента или сок от сезонен плод...

Продуктите са следните,а количествата по желание:

кус-кус 
домат
авокадо
мента
зехтин
сол


  • Приготвям кус-куса предварително, заливам с гореща вода според указанията и после оставям да се охлади.Понякога дори си стои в хладилника и чака да бъде използван.
  • Нарязвам домата и авокадото на малки кубчета,а ментата на ситно.
  • Смесвам кус-куса със зехтин,сол и нарязана на много ситно мента.Разбърквам и тогава добавям зеленчуците.
  • Ментата трябва да е съвсем малко,едно-две листенца за да добави само свеж аромат.
Салатата е страхотна с ето това МАРИНОВАНО ПИЛЕШКО

Няма коментари:

Публикуване на коментар