Страници

неделя, 13 ноември 2016 г.

Мариновани пилешки късчета сервирани върху ориз


   

Какво е необходимо за 2 порции с допълнително:

  • пилешко месо на късчета - 250 грама
  • червена чушка
  • зелена чушка
  • голяма глава стар лук
  • две големи скилидки чесън
  • зехтин - 2 супени лъжици
  • червен пипер - 1 препълнена чаена лъжичка
  • чубрица - 1 чаена лъжичка
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • сока на половин малък лимон
  • вода - 1 непълна чаена чаша
  • заквасена сметана - 2 супени лъжици
  • ориз басмати,една супена лъжица масло,сол за вкус



  • Нарязвате всички продукти слагате ги в съда,в който ще печете,обърквате добре с подправките и заливате с водата,зехтина и лимоновия сок.
  • Покривате с фолио и оставяте около половин час.
  • Печете на 200 градуса до готовност на месото.
  • В този момент ястието е страхотно,но за още по богат вкус добавете две супени лъжици заквасена сметана,разбърквате и оставяте на изключена фурна.
  • Приготвяте ориз басмати,овкусен само с масло и сол на вкус.
  • Пилешкото се сервира върху ориза и за свежест се напръсква с пресен лимонов сок.
* Може да използвате и обикновен ориз,с кус-кус също става много добре.



Да ви е сладко!



Ако рецептите и разказите с картинки,които пиша Ви харесват,заповядайте и във Фейсбук,ще ми е приятно да се запознаем

Няма коментари:

Публикуване на коментар