Страници

неделя, 20 ноември 2016 г.

Панцероти с песто и моцарела



    Тези подобни на калцоне тестени вкусотийки са много уважавани в област Пулия или казано иначе токчето на италианския ботуш.Разбира се могат да се опитат и в останалата част на Италия,но се казва че тук им е оригиналното място.
    Пържени или печени,с различни плънки.
    В Матера опитах класически пържени с моцарела и доматен сос,а във Верона бяха печени с пълнеж от патладжан и домати.

Пътеписите за Пулия може да прочетете тук: ПУЛИЯ





Какво е необходимо (за 6 големи панцероти):

тесто - 300 грама
моцарела - 125 грама
доматено песто - 3 с.л.
спаначено песто - 3 с.л.
жълтък за намазване

  • Тестото приготвих в хлебопекарната.Най-обикновено тесто като за пица.
  • Разделих на шест части (но може да ги направите и по малки).
  • Всяка една раздърпах във вид на плосък хляб (може и да разточите разбира се) 
  • Три намазах с доматено,три със спаначено песто.Сложих парче моцарела.
  • Сгънах всяка част на две и защипах краищата.
  • Накрая смесих разбит жълтък с малко вода и намазах всяко едно панцероти.
  • Пекох в загрята на 200 градуса фурна около половин час докато станаха златисти.
  • Хапнахме ги докато бяха приятно топли.
  • Докато се наглася да ги снимам готови в тавата и две вече бяха изчезнали.Още ги търся... 



Ако рецептите и пътеписите Ви харесват,моля споделяйте чрез опциите за споделяне след всяка статия.Много благодаря!
Заповядайте и във Фейсбук,ще ми е приятно да се запознаем: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар