Страници

понеделник, 2 януари 2017 г.

Пържолки с кашкавал на фурна с чесново картофено пюре


Подготовката на тези пържоли отнема приблизително времето, за което ще прочетете рецептата.

Какво е необходимо:

вратни пържоли - 1кг
кашкавал - 200 грама
бяло вино - 1/2 чаена чаша и вода - 1/2 чаена чаша
картофи - 1 кг
чесън - няколко скилидки
сол и черен пипер

  • В съд за печене нареждате пържолите.
  • Поръсвате ги със сол и черен пипер.
  • Заливате с вино и вода.Покривате с фолио.
  • Включвате фурната на 200 градуса и когато загрее ги слагате да се пекат.
  • След един час ги проверявате.Ако са нарязани на тънко може да са готови и по-рано.
  • Когато пържолите са готови, облейте ги с течността в тавата  (или ги обърнете) и наредете върху всяка филийки кашкавал.

  • Докато пържолите се пекат сварявате в солена вода обелените и нарязани картофи и скилидки чесън.Извадете ги от водата тогава когато ще слагате кашкавала върху пържолите за да са топли.
  • Намачквате картофите заедно с чесъна,взимате от соса на пържолите и правите пюре.Така вкусовете им се обединяват.Посолявате,ако е необходимо.

  • Сервирам пържолите върху пюрето,а за гарнитура използвам задушен в малко масло,зелен боб.


Няма коментари:

Публикуване на коментар