Страници

неделя, 29 януари 2017 г.

Айсберг на салата в сладко-кисело-солена комбинация


Ако обичате да комбинирате различни вкусове,това е вашата салата.Продуктите се съчетават  страхотно в комбинация с хрупкавата и свежа салата "Айсберг".
Преди години подобна салата се предлагаше в "Хепи" и оттам заимствах идеята.При тях може вече да не се сервира,но аз си я правя когато имам налични всички продукти.

Има две основни условия,когато се използва салата "Айсберг": че не трябва да се реже,а да се накъсва и че трябва да се приготвя точно преди консумиране за да остане хрупкава.

Какво е необходимо:

салата "Айсберг"
синьо сирене
стафиди
орехови ядки

за дресинга:
зехтин
оцет за предпочитане ябълков
мед
сол
  • Приготвяме дресинга.Тъй като дресинга зависи от големината на салатата,ще трябва да си го нагласите сами,спазвайки основното съотношение:една лъжица зехтин,половин лъжица оцет,половин лъжица мед,щипка сол.Увеличавайте при необходимост.Опитвайте,ако имате съмнения.
  • Не слагайте много сол,тъй като в салатата ще има синьо сирене.
  • Накъсваме салатата и поръсваме с дресинга.Внимателно разбъркваме.
  • Отгоре поръсваме със стафидите,натрошени орехови ядки и натрошено синьо сирене и отново разбъркваме.
  • Сервираме веднага!



Няма коментари:

Публикуване на коментар