Страници

вторник, 27 юни 2017 г.

Кашкавал на фурна/Кашкавал с тиквички на фурна



   Първо мислех да представя двете рецепти поотделно,но те са свързани като продукти и реших да ги обединя и да ви ги разкажа заедно.
   

Кашкавал на фурна


Какво е необходимо :

кашкавал - 350 грама
три яйца размер L
една чаена чаша брашно 
една кафяна лъжичка бакпулвер
прясно мляко ( моето е 1,5% ) - една чаена чаша (същата с която мерите брашното)
масло за намазване на съда за печене

  • Настъргвате кашкавала.
  • Разбивате яйцата и прибавяте прясното мляко.
  • В чашата с брашното слагате бакпулвера и разбърквате.
  • Пускате фурната на 200 градуса и когато се загрее разбърквате още веднъж яйчената смес и добавяте брашното с бакпулвера.Разбърквате до гладка смес.
  • Добавяте кашкавала и разбърквате с лъжица.
  • Веднага изсипвате в тавичка,леко намазана с масло и слагате във фурната.
  • Печете докато се зачерви и стегне.Около 20-30 минути като включих и вентилатора.
  • Изчакайте малко преди да разрежете,но не трябва да изстива.
  • От това количество се получиха три доста засищащи порции.Добре е да се сервира със салата или нарязани зеленчуци.





   Следващата рецепта я правих на другия ден.Имах тиквички,имах си кашкавал и реших да опитам комбинацията от двете.Не сложих никакви подправки,защото исках да има само вкус на тиквички и кашкавал.Разбира се могат да се добавят и копър и чесън и магданоз,изобщо всякакви подправки и зелении,които биха подхождали на тиквичките.


Кашкавал с тиквички на фурна

Какво е необходимо:

настъргани тиквички - около 400 грама (това са две средноголеми тиквички)
настърган кашкавал - 250 грама
2 яйца размер L
1 чаена чаша брашно
1 равна кафяна лъжичка бакпулвер
непълна чаена чаша прясно мляко (моето е 1,5%)
1 чаена лъжичка сол
масло за намазване на тавичката


  • Тиквичките и кашкавала са настъргани,като тиквичките са добре изстискани от водата,която е в тях.Не ги соля на този етап.
  • Разбиваме яйцата с прясното мляко и тук слагаме солта.
  • Разбъркваме брашното с бакпулвера.
  • Смесваме всичко и разбъркваме много добре.
  • Изсипваме сместа в намазана с масло тавичка и печем в загрята на 200 градуса фурна докато се зачерви.
  • Заради тиквичките времето за печене е повече от кашкавала на фурна.Трябваха му 40 минути на вентилатор.Зависи разбира се от съда за печене,ако е по широк времето ще е много по-малко.
  • Щом стане златисто и по краищата се запече и най-важното отгоре няма никаква течност,ястието е готово.




Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви харесват заповядайте и на страничката ми във Фейсбук:

Няма коментари:

Публикуване на коментар