Страници

петък, 26 февруари 2016 г.

Тиквички с лук

 Сезона на тиквичките още не е дошъл,но видях в супермаркета и не можах да се въздържа.Иска ми се вече да е топло и ако не може да е навън,защо да не разместим сезоните поне в кухнята.



Какво е необходимо (за две порции):
  • Тиквички - две средноголеми
  • Лук - две-три глави (преценете според големината на тиквичките)
  • Домати или доматено пюре - един брой или 3 супени лъжици
  • По желание скилидки чесън - шест по големи
  • Сол и червен пипер
  • олио или зехтин - поне една кафяна чашка
  • магданоз


  • Обелваме тиквичките, разрязваме на половина и издълбаваме.
  • Нареждаме ги в тавичка,поръсваме със сол и зехтин (или олио) и ги слагаме в загрята на 200 градуса фурна.
  • Докато тиквичките се запичат приготвяме плънката.
  • Нарязваме лука на едро, скилидките чесън на ситно и ги задушаваме в мазнина (олио или зехтин)
  • Прибавяме нарязани на кубчета вътрешността на тиквичките,доматите (доматено пюре)и магданоза.
  • Поръсваме с червен пипер.
  • Заливаме малко вода и задушаваме докато омекне лука.Накрая посоляваме.
  • С готовата плънка пълним тиквичките и ги допичаме около 10-15 минути.
  • Като всяко постно ястие, не се ядат горещи, а само леко топли. 

Заповядайте на сладки приказки за рецепти и разходки насам-натам и във Фейсбук:
За каквото и да е

Няма коментари:

Публикуване на коментар