Страници

сряда, 20 юли 2016 г.

Десерт с рикота, манго и праскови


Лято и плодове...
Прасковите вече са на пазара,но понякога се изкушавам и за някой по екзотичен плод.Така се сдобих и с едно манго.
После смесих туй-онуй и стана чуден крем.
В шкафа намерих едни забравени бисквити и ето резултата:



Какво е необходимо (за около три малки или две по-големи чаши):

рикота (или безсолна извара) - 200 грама
крема сирене - две супени лъжици
мед - две супени лъжици
бисквити
праскова/нектарина и манго,добре е да са по стегнати

  • Натроших бисквитите на едри парченца.
  • Смесих рикотата с крема сиренето и меда.Разбих добре до гладък крем.
  • Нарязах плодовете на кубчета.
  • В чашки редих бисквитки,плодове и крем в различни варианти според това кой колко обича плодове в десерта си.
  • Сложих в хладилника да се охладят,но не много за да не увяхнат плодовете.
* този бърз млечен крем е много приятен и може да се украсява с всякакви плодове според сезона и вкуса



Да ви е сладко!

Допълнение: През зимата го приготвих с праскови от компот и стана страхотен.парченцата плод трябва да са добре отцедени от сиропа.



Ако рецептите,които споделям ви харесват,заповядайте и във фейсбук страничката на блога:
https://www.facebook.com/zakakvotoidae/

Няма коментари:

Публикуване на коментар