Страници

понеделник, 12 септември 2016 г.

Устремски манастир,един сакарски оазис

  Много мислих да спомена в заглавието "оазис сред мръсотията и простотията",но не го направих с надеждата,че нещата са се променили към днешна дата.Защото това е едно прекрасно място,с чудна природа,зелени поляни и река,чиято красота беше покрита с камари боклуци,оставени от празнували посетители на манастира.Защо бе,хора? 
  Манастира иначе е много красив и много голям.С високи дувари,голяма дървена порта,чешми със студена вода,цветенца,мърмореща монахиня и т.нат. Има си всичко манастирско,заедно с това чувство на спокойствие и утеха,което винаги усещам на такива места.Намира се в Сакар планина, на няколко километра от Тополовград до село Устрем и е най-големия по тези земи.












И още манастири на този линк: МАНАСТИРИ

5 коментара:

  1. Господ здраве да Ви дава и да ви подкрепя, да можете да пътувате още дълги години и да показвате на затворените в градовете жители нашата България! чел съм оттук - оттам, по справочници, за някои от местата, които сте посетили, но сега видях нещо повече и много добре представено. Благодаря Ви искрено и сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Покойният ми баща, Бог да го прости!, казваше понякога, че ние нямаме мяра в нехигиеничното поведение. Виждал съм смет край Рилския манастир, на най-неподходящи места, уви! Преди години във вестниците писа, че отиваме да ловим риба в Северна Гърция и след като удовлетворим страстите си, оставяме след себе си погром, сякаш хуни са минали!... Все си мисля, че нашите небесни застъпници трябва да се молят на Бога по следния начин: "Прости им, Отче, защото не знаят какво правят!..."

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване