Страници

петък, 23 юни 2017 г.

Хлебчета с прясно мляко



     Аз хлябове не обичам да правя,освен такива които стават бързо и лесно.Казвам си,че не обичам да меся и ако това е необходимо използвам хлебопекарната тя да свърши тежката работа.Тези хлебчета ги видях случайно в страничката на Бон Апети и използвах донякаде тяхната рецепта за хлебчета с мляко.
    Половината от хлебчетата,които ви описвам направих с маслини.Да знаете,че може да се прибавят и стават разкошни.



Какво е необходимо:

брашно - 500 грама
пакетче суха мая (7 грама)
леко топло прясно мляко - 300 ml
2 супени лъжици олио
1 равна супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
ако искате да сложите маслини - около 100грама хубави натурални маслини



  • В млякото добавяме маята, олиото,захарта и солта.
  • Добавяме половината брашно и разбъркваме.
  • Прибавяме останалата част и замесваме меко тесто.
  • Оставям да втаса в топла на 50 градуса фурна около половин час да си удвои обема.
  • Разделяме тестото на шест части и правим хлебчета.
  • * В три от хлебчетата сложих нарязани и набрашнени маслини.
  • Нареждаме в тава и поръсвам с брашно.
  • Оставям да втасва още половин час,но вече извън фурната.
  • По време на този половин час в зависимост колко бързо ви се нагрява фурната я пуснете на 250 градуса с включен вентилатор.
  • Правим резки на хлебчетата с много остър нож и слагаме във фурната.
  • Печем 2 минути на силните 250 градуса,а после намаляваме на 200 градуса
  • С моята фурна бяха готови след 20 минути.
  • Готовите покриваме с кърпа да се отпуснат.




Още рецепти по темата:







Ако рецептите,които споделям и историите,които разказвам ви допадат,заповядайте и във Фейсбук страничката на блога:

Няма коментари:

Публикуване на коментар